Части за ROVER

Части за ROVERПроизход и история.
Rover е британска автомобилна марка, която е била използвана между 1904 г. и 2005 г. Тя е създадена, като производител на велосипеди първоначално, наречена Rover Company през 1878 г. , преди да започне производството си на автомобили през 1904 година.

За емблема на марката се използва, така известният кораб на викингите. Понастоящем правата на марката са част от Jaguar Land Rover, но в момента не се произвеждат автомобили Rover , тъй като компанията е неактивна.

През 1988 г. Rover преминава в ръцете на British Aerospace и е собственост на BMW Group. Благодарение на BMW , компанията успява да се въздигне през 90-те години, като образува множество печалби, поради взаимното партньорство с Honda и взаимопомощ, както в финансовите инвестиции, така и от технологична гледна точка.

Но по-късно през 2000 г. BMW продава Rover на Phoenix Consortium, които пък от своя страна образуват MG Rover. Въпреки това компанията не издържа и става неплатежоспособна през април 2005 година , което я довежда то днешното и неактивно състояние.

Популярни факти.

Въпреки тъжния край на британската автомобилна компания , тя има и още някои интересни факти.

1) Rover Group са били и спонсори на шотландския футболен отбор Dundee United в началото на средата на 90-те години, включително триумфа им в шотландската купа през 1994 година.

2) Компанията навлиза в големия пазар през март 1993 г. с гамата от най-новият им модел Rover 600. Този модел е бил продаван като четириврат седан, който е базиран на Honda Accord , но разбира се е използвал двигатели на Rover.


Предимства и недостатъци.  • Удобен интериор.
  • Красив външен вид.
  • Трудност при откриването на модели както и части, тъй като вече не се произвеждат.
  • Икономични.


Топ модели и резервни части.  • Rover 75 ( 2000-2005)
  • Rover Streetwise (2003-2005)
  • Rover 25 (2000-2004)
  • Rover 800 (1986-1998)

Най-често търсените резервни части по пазара са – предни спирални пружини, съединител , глава на двигател и амортисьори.

Модели ROVER

Охладителна система и отопление

New products for ROVER