Части за RENAULT

Части за RENAULTПроизход и история.
Renault Group е френски многонационален автомобилен производител, създаден през далечната 1899 година от трима братя. Те се наричат Фернан, Луи и Марсел Рено. Компанията произвежда предимно леки автомобили и микробуси, но в миналото си се е занимавала задълбочено и то дори продължително време с производството на камиони, трактори, самолетни двигатели и железопътни превозни средства.

Седалището на фирмата се намира в Булон-Биянкур. Според интернационалната организация за автомобили през скорошната 2016 година френската марка се превърна в деветият най-голям автопроизводител в света и то по обем на производство. Също така дори алиансът който създадоха заедно с Nissan и Mitsubishi се превърна в най-масовият продавач на превозни средства, измествайки от върха Volkswagen AG.

Renault е известен също с ролята си в автомобилните спортове и то по-специално рали, Формула 1 и Формула Е. Логото на марката изобразява диамант, който за първи път се имплементира върху модела им 40CV. Това е автомобил който се отличава с редица рекорди по икономичност и победи в рали Монте Карло.

Популярни факти.

Имайки в предвид символичната история на френския автомобилен производител, той има и някои свои доста интересни факти.

1) От 2011 г. насам, Renault инвестира време, усилия и множество ресурси в развитието на своите електрически автомобили.

2) През 1971 г. три големи автомобилни производители – Renault , Peugeot и Volvo подписаха тристранно споразумение, за сътрудничество в производството на двигатели. Като това е била първата стъпка към формирането на това широко индустриално партньорство.

3) Renault 5 е автомобил построен от френската компания Leotard, като този модел има една малка особеност, отличаваща го. Той е бил с шест колела. Като се смята, че има поне един който е здрав в Обединеното кралство.


Предимства и недостатъци.  • Предлага доста разновидни опции за избор на двигатели както и модели.
  • Не е подходяща за високи хора.
  • Доста икономични.
  • Добро управление при спортните версии за разлика от другите където не е толкова качествено.
  • Евтина поддръжка.


Топ модели и резервни части.  • Renault Megane (2016-)
  • Renault Clio (2012-2019)
  • Renault Captur (2013-)
  • Renault Scenic (2009-2016) ; (2016-)

Най-често търсените резервни части са – скоростни кутии , инжектори, въздушни възглавници и датчици за електрониката.

Модели RENAULT

Охладителна система и отопление

New products for RENAULT