Части за ACURAПроизход и история.
Acura е подразделение на Honda, която е основана през март 1986 г. Автомобилната компания предлага луксозни седани и спортни автомобили , предназначени главно за американския, канадския и хонконгския пазар. През 2004 г. марката прави своя официален дебют в Мексико , а по-късно през 2006 г. и 2008 г. в Китай и Русия.

Докато стартът на продажбите на модели в Япония е планиран през 2010 г. В моделната разновидност на Acura влизат както технически и оптично подобрени модели на Honda , така и модели , разработени и продавани само под марката Acura.

Първите два модела на Acura са седанът Legend и хечбекът Integra . Acura бързо добива голяма популярност и за отрицателно време успява да изпревари по продажби едни от големите марки автомобили на пазара – като това са Mercedes и BMW.

Още през първата пълна година – 1987 г. , японците успяват да продадат на американския пазар близо около 109 000 коли . Обаче в средата на 90-те години на 20 век се забелязва спад в продажбите . Основните причини биват две. Скучният дизайн и смяната на наименованията на моделите.

Acura може да не е един от популярните традиционни автомобили, но също така има и някои популярни факти свързани с нея.

1) През 2010 г. сключват договор с Marvel , като по този начин повечето от моделите и биват представяни в редица известни филми – Тор, Капитан Америка и Отмъстителите.

2) Втората генерация на Acura NSX е имала най-ниския център на тежест сред моделите , поради изключително ниско монтирания двигател и компактна скоростна кутия.

30 Автомобилната компания променя имената на своите модели , като самите имена ги превръщат в букви за да може да се конкурират с другите известни марки.


Предимства и недостатъци.  • Изключително безопасни са .
  • Доста често се повреждат.
  • Евтина поддръжка .
  • Повредите са предимно свързани с незначителни компоненти.


Топ модели и резервни части.  • Acura RDX ( 2009-2012)
  • Acura RL ( 2010-2012)
  • Acura TL ( 2009-2014)
  • Acura TSX Sport Wagon ( 2011-2014)
  • Acura MDX (2011-2013)

Като най-често търсените резервни части са – предни спирачни накладки ; горивна помпа ; въздушен филтър и лампи за къси светлини.

Модели ACURA

Охладителна система и отопление

New products for ACURA