Части за HYUNDAI

Части за HYUNDAIПроизход и история.
Hyundai Group е южнокорейски бизнес конгломерат със седалище в Сеул. То е основано от Чънг Джейю-Юнг през 1947 г. като строителна фирма и той пряко е контролирал компанията до смъртта си през 2001 година.

След финансовата криза от 1997 г. в Източна Азия и съответно неговата смърт, Hyundai претърпява сериозно преструктуриране и разпадане , което намалява значително бизнеса на Hyundai Group в сферата на контейнерните превози, туризма и производството на асансьори.

Днес повечето компании, носещи името Hyundai , не са законно свързани с Hyundai Group. Те включват – Hyundai Motor Group, Hyundai Store Group, Hyundai Heavy Industries Group и Hyundai Development Company. Въпреки това, повечето от старите дружества на конгломерата продължават да се управляват от роднини на Чънг.

Ако на практика тези компании се разглеждат като един единствен широк семеен бизнес, тогава то щеше да бъде най-голямата компания в Южна Корея с огромна икономическа и политическа власт в страната.

Популярни факти.

Освен впечатляващата история която има южнокорейската компания, тя притежава и няколко любопитни факта.

1) Hyundai се подготвят за ‚ ‘‘Зомби апокалипсис‘‘. Те работят заедно с екипа на ‚ ‘‘Живите Мъртви‘‘ за да създадат първите автомобили предназначени за оцеляване в такъв апокалипсис.

2) Докато повечето автомобилни компании из света получават стомана от доставчиците си , Hyundai произвежда своя собствена в Южна Корея. Това позволява на производителите да произвеждат собствена висококачествена стомана и да предлагат превозните средства на много по-ниска цена за разлика от конкурентите им. Компанията Hyundai Steel е известна със създаването на някои от най-добрите стомани за превозни средства.

3) Работниците в фабриката в Южна Корея има някои доста хубави предимства. Всеки който работи при тях получава безплатно жилище за пребиваване около фабриката. Те също получават безплатен обяд и то не какъвто и да е, те имат достъп до 24 ресторанта от които да избират .


Предимства и недостатъци.  • Много надеждни автомобили .
  • Красив външен вид.
  • Луксозен интериор.
  • Проблемни двигатели при определени модели.


Топ модели и резервни части.  • Hyundai Kona (2017-)
  • Hyundai Accent (2011-2018)
  • Hyundai Santa Fe (2007-2012)
  • Hyundai Veloster (2011-2017)
  • Hyundai Sonata (2010-2014) ; (2015-2019)

Най-често търсените резервни части са – компоненти на двигател или самият двигател , скоростна кутия.

Модели HYUNDAI

Охладителна система и отопление

New products for HYUNDAI