Най-продаваните SUV автомобили за 2022

Най-продаваните SUV автомобили за 2022

Новите тенденции в автомобилния сектор са факт. На фона на сериозните кризи, които застигнаха редица големи производители, някои класове коли отбелязват сериозен ръст за 2022 година. 

Както се досещате става въпрос за точно два типа автомобила. От една страна, все по-голям е интересът към електрическите коли. В България този тренд е наличен, но не чак в толкова мащабни размери. 

Съвсем по друг начин стои въпросът със SUV автомобилите. Усеща се значителен скок на интереса към така наречените „джипове“. И ако доскоро те бяха в полезрението на хората с екстремни хобита и афинитет към дивата природа, както и към семейните, днес много повече потребители, включително и сред  бизнес средите, се изказват ласкаво за любимия си SUV автомобил.

Останете с нас, за да разберете кои са най-продаваните SUV коли за все още настоящата 2022 година. Класацията би ви била изключително полезна, ако и вие проявявате интерес към този клас автомобили и обмисляте подобна не само скъпа, но и доста практична инвестиция. Имайте предвид, че списъкът касае регистрациите на придобитите нови SUV коли до средата на 2022-ра в цяла Европа. 

 

Volkswagen T-Roc 

 

Близо са 71 000 регистрациите на покупките на този звяр. Както се досещате, немскоговорящите и скандинавските страни са рекордьори в това отношение. Volkswagen T-Roc се нарежда не само на челни позиции за най-търсените SUV коли, но и е на добро място в общата класация за топ продавани модели в Европа изобщо. 

Моделът впечатлява с отличните си компактни размери и съвършеното усещане за комфорт, което оставя и у шофьора, и у пътниците по време на пътуване, дори последното да отнема часове наред по неравни пътни настилки. Особено голямо предимство на Volkswagen T-Roc е, че е сред най-евтините SUV коли на този етап. 

 

Ford Kuga 

 

Този модел е регистрирал повече от 87 000 покупки за изминалото първо полугодие на 2022-ра. Автомобилът се смята за един от най-красивите в SUV сектора. В действителност, визията му е впечатляваща, но пък не бива да подценяваме и отличните му габарити и надеждността, която носи на своите притежатели особено когато става въпрос за дълги разстояния. 

Истината е, че от Ford го смятат за ретро SUV модел, поради което наскоро той претърпя семпъл редизайн. Точно тази комбинация от традиционни с модерни елементи превръща визията му в неповторима и предпочитана от хора с напълно различни интереси и предпочитания. 

 

Dacia Duster 

 

Марката по принцип се изстрелва все по-нагоре в различни класации. Дори ако излезем от сектора със SUV коли, ще видим, че Dacia е особено предпочитана сред европейците. Естествено, цената ѝ е фактор номер едно в това отношение. 

Конкретно този модел скоро ще достигне 100 0000 регистрации в рамките на само едно полугодие. Неговите притежатели го определят като перфектно съотношение между цена и качество. В действителност, това е и основното и съвсем не малко предимство на автомобила. 

 

Peugeot 3008 

 

Този SUV автомобил отдавна задмина 110-те хиляди регистрации. Френският звяр се нарежда на доста добра позиция предвид факта, че дебютът му не предизвика кой знае какъв фурор. Все пак, за кратко време той спечели потребителите на своя страна, които пък споделят, че ако добавят към него и пълен набор от подходящите аксесоари за автомобили с големи габарити получават едно незаменимо возило за дълъг път. 

 

Volkswagen Tiguan 

 

Очевидно е, че марката е един от лидерите в едрогабаритните коли. Този конкретен модел вече има над 130 хиляди регистрации из цяла Европа. С интерес следим неговото покачващо се търсене. 

Нещо повече – според нас, а и според анализаторите в бранша Volkswagen Tiguan има реалните шансове съвсем скоро да измести и лидера в класацията в лицето на Toyota. Дори това да не се случи, едно е ясно: немските производители на SUV коли се превръщат в конкурент и пример за подражание дори на водещите в сектора компании. 

 

Nissan Qashqai  

 

Южнокорейският представител на съвременните топ SUV автомобили впечатлява с визия, комфорт и практични размери. До момента той е събрал около 135 хиляди регистрации в района на европейския континент. 

Моделът има само един-единствен проблем в стремежа си да стане номер едно, а именно високата конкуренция в сектора. По всичко личи обаче, че южнокорейският производител прави всичко възможно, за да напредне в сектора. 

 

Kia Telluride

 

Съвсем наскоро обявиха тази кола за един от най-добрите 7-местни джипове. В действителност, този модел на Kia притежава всички качества, за да си спечели официално подобна титла. Въпреки че на този етап тя е дадена главно на база потребителски ревюта, съвсем скоро можем да чуем и анализаторите да я споменават. 

Имайте предвид, че Kia Telluride притежава и други конкурентни предимства. Моделът пристига с уникална луксозна кабина, която може да се мери и с най-луксозните варианти на съвременните SUV коли. 

 

Hyundai Palisade

 

В SUV сегмента тази кола се отличава със своята енергийна ефективност, максимална степен на комфорта в интериора и безупречна визия. Hyundai Palisade разполага с възможности за всички нива на първокласно оборудване. 

По наши изчисления нейните регистрации в рамките на европейския континент съвсем скоро ще задминат и лидерите в класацията. Освен това, Hyundai Palisade е един от най-добрите избори за многодетни семейства, включително и във връзка с перфектното съотношение между цена и качество. 

Honda Pilot

 

Едва ли някога някой би си помислил, че марката ще влезе в надпревара за титлата най-добрият джип. Дори да не сте го подозирали, днес Honda Pilot е факт и този факт се класира изключително бързо и успешно в класацията на топ предпочитаните SUV автомобили. 

Според анализаторите, тази кола впечатлява най-вече с високата си степен на вътрешен интериорен комфорт, но също така и с невероятното удобство за каране на дълги разстояния, в които е нужно да превозите повече пътници. Освен това, да не забравяме и, че Honda Pilot разполага със свръхинтелигентна кабина. 

Така посочената от нас класация с най-добрите до момента SUV коли не е изчерпателна, но затова пък включва модели, които със сигурност ще грабнат окото. Продължавайте да четете блога ни, за да се осведомявате за най-актуалните новини от автомобилния бранш.