Как да спестите гориво и да намалите въглеродния отпечатък от вашия автомобил?

Как да спестите гориво и да намалите въглеродния отпечатък от вашия автомобил?

Как да спестите гориво и да намалите въглеродния отпечатък от вашия автомобил?


Автомобилите са едновременно чудеса на инженерството и заплаха за живота на Земята. Те създават удобство и комфорт, но и пробки, замърсяване и изменение на климата. В САЩ около 29 процента от всички парникови газове произлизат от автомобили и леки камиони . Ако искате да намалите вашия екологичен отпечатък, първото нещо, което трябва да направите, е да се запитате дали наистина по всяко време имате нужда от автомобил. Ако отговорът е да, има много неща, които можете да направите, за да направите вашия автомобил по-чист. Ето няколко съвета:

•  Избирайте горивоспестяващи автомобили. Когато търсите нов автомобил, потърсете такива с ниски емисии на парникови газове. Тези автомобили могат да помогнат за опазването на околната среда, като в същото време ви спестят пари за гориво. Използвайте Зеленият пътеводител на EPA (Агенцията за опазване на околната среда), за да научите за автомобили, които са по-ефективни и по-малко замърсяващи, включително:

•  Електрически автомобили;

•  Хибридни електрически автомобили с възможност за зареждане;

•  Водородни горивни клетки;

•  По-чисто изгарящи бензинови автомобили.


нисан

•   Начинът, по който шофирате, има значение за вашата горивна икономичност. Избягвайте рязки стартове и спирания и спазвайте ограничението на скоростта. Не само че превишаването на скоростта и нестабилното шофиране убиват вашата горивна икономичност, но са и опасни. Също така шофирайте разумно и минимизирайте ненужните километри.


•  Не го оставяйте  включен дълго време на едно място, замърсява въздуха, разхищава гориво и причинява излишно износване на двигателя. Съвременните автомобили не се нуждаят от „загряване“ през зимата, така че няма нужда да включвате двигателя, докато не сте готови да тръгнете. Намаляването на празния ход на дизеловите училищни автобуси предотвратява излагането на децата на дизелови изпарения, намалява емисиите на парникови газове и спестява пари за гориво.трафик


•  Оптимизирайте доставките до дома. Когато получавате доставки до дома или пазарувате онлайн, помислете да поискате всичките си пратки да бъдат изпратени в една пратка и с минимална опаковка. За планираните доставки до дома, опитайте да бъдете гъвкави, като избирате по-дълги времеви прозорци, така че доставчиките да могат да оптимизират маршрутите си и да избегнат допълнителни пътувания.трафик и замърсяване на въздуха

Следвайки тези съвети, можете да спестите гориво и да намалите въглеродния отпечатък на вашия автомобил. Това ще помогне за опазването на околната среда и за подобряването на качеството на въздуха. Споделете тези съвети с приятелите си и семейството си и заедно можем да направим разлика.