Най-продаваните автобуси за 2022

Най-продаваните автобуси за 2022

Независимо дали имате бизнес, който го изисква, или просто се местите често и ви е писнало да ползвате услугите на хамали, един товарен бус никога не е излишен. Те са пъргави, когато са празни, карат се лесно, а ако общото им тегло е под 3.5 тона, шофьорът се нуждае единствено от категория “В”. 

През последните няколко годините търсенето на бусове, кемпери и дори тирове стана много популярно, защото често хората ги превръщат в подвижни домове. Така си спестяват човешката намеса по време на почивка, а и може да се отиде до много интересни и не толкова достъпни места с тях. 

В тази статия ще разберете повече за петте буса, които ще ви служат вярно години наред. А ако се притеснявате за резервни части за вашата кола, с която може да дърпате подвижния си дом ще ги намерите в Автосклад. Общото между бусовете, за които ще прочетете е, че са произведени след 2003 г., а цената им не надвишава 10 000 лв.

Mercedes Vito
Vito е чудесен вариант за хора, които не търсят пълноразмерен бус. Тази машина има товароносимост между 1000 и 2000 кг, което е напълно достатъчно за нуждите на малкия и среден бизнес, както дори и за лични нужди. 

От друга страна разполагате с по-ниско тегло, което значи по-малък разход на дизел. В ценовия диапазон до 10 000 лв на нашия пазар се предлагат както пътнически (8+1 места), така и товарни версии. Излиза, че Vito може да се ползва и за превоз на големи компании до морето, например. А когато дойде моментът за товарене, седалките просто могат да се демонтират.

Iveco Daily
Тук вече говорим за истински бус с истински размери. Това е предложение за професионалисти, които търсят по-голяма товароносимост. На нашия пазар могат да се открият версии с две задни гуми, които могат да се управляват от шофьори с категория “В”, както и такива с четири задни гуми, които изискват категория “C”. Вторите могат да пренасят по-големи товари до 3.5 тона. 

Освен това е страхотен вариант за ползване при създаване на бизнес за хамалски услуги или дори за преработката му в така популярните напоследък кемпери. 

 

Ford Transit
Това е предпочитаният избор на милиони хора по целия свят, а и на доста обирджии в Англия през 70-те. Според официалните данни през това десетилетие в 95% от обирите в страната се е състоял с Ford Transit. Издръжлив, непретенциозен и достъпен, Ford Transit се предлага в десетки версии. Модел, произведен около 2005 г. лесно може да бъде открит за сума под 10 000 лв. По-старите версии имат склонност към ръждясване, което при товарните автомобили е не просто неприятно, но и опасно. 

Може да разгледате актуални обяви, а при нужда от закупуване да се консултирате с доверен механик и дори консултантите ни в сайта за повече информация и полезни съвети. 

Renault Trafic
В подобна категория е невъзможно да пропуснем френските марки, които са известни с лекотоварната си гама от модели. Една от абсолютните класики в сегмента безспорно е Renault Master с 2.5-литров турбодизелов двигател с около 120 к.с. Въпреки това обаче, нашият избор пада върху Renault Trafic, който е по-компактен и много по-практичен. Той може да бъде открит и в пътнически вариант, а ако марката Renault не ви е по-вкуса, можете да се задоволите и с Opel Vivaro, който е абсолютно идентичен с Trafic.

Цените на тези бусове са много приемливи, лесно се намират, а при нужда ремонтите не са скъпи и обикновено всеки един сервиз може да ви направи оферта. Не забравяйте, че качествените авточасти са от голямо значение за продължителността на живота на всички съставни части на превозното ви средство.

Fiat Ducato
Друг популярен играч в категорията на товарните бусове. Виждали сме го като маршрутка, база за кемпери, товарен бус и какво ли още не. Fiat Ducato, Peugeot Boxer и Citroen Jumper използват една платформа, така че който и от трите модела да изберете, ще можете да се възползвате от високо ефективния дизелов двигател 2.0 HDI/JTD с 83 к.с. 

Той се монтира във версиите с по-ниска товароносимост, а по-нагоре в йерархията е позициониран по-мощен двигател с 2.2 литра работен обем при френските модели и 2.3 литра при Ducato. В италианския модел последният разполага със 110 к.с. Така ще бъдете спокойни, че ще може да изпреварвате, без много усилия, особено важно е и че имате мощ, когато бусът ви е натоварен. 

 

Не се колебайте да се спрете на бус, за който сте прочели в тази статия, както и на качествени части за вашия автомобил от Avtosklad. При нужда направете необходимата консултация с нашите специалисти в сайта, които с удоволствие ще ви дадат компетентно мнение и полезни съвети. Приятен престой в сайта ни!